Dag 1 : Marrakech – Ait Ben Haddou – Dadeskloof

We ontmoeten elkaar in Marrakech en rijden naar Ouarzazat via de dramatische Tizi ntichka pas (2260m), over het Hoge Atlasgebergte. Geniet van de schoonheid van het landschap op de kronkelige weg door de Berberdorpen. Bereik de beroemde Ait Ben Haddou Kasbah, de grootste Kasbah in Marokko, een UNESCO historische locatie, nu een huis van vele Glaoui familieleden. Lunch bij de Kasbah en verder naar de Dadeskloof via Ouarzazat, ‘het Hollywood van Afrika’. Verder via de ‘Weg van de duizend Kasbahs’ – de fascinerende ‘zandkastelen’. Stop in Kalaat Mgouna, de rozenstad, bekend om de rozen en het jaarlijkse festival tijdens de rozenoogst in mei, en ga dan verder naar ons hotel met uitzicht op de Dadesvallei.

Dag 2 : Dades Kloof – Todra Kloof – Merzouga

Na het ontbijt in het hotel rijden we terug door de vallei om de verbazingwekkende rotsformatie ‘de apentenen’ te zien en de nog steeds bestaande 19e-eeuwse Kasbah van Ait Yul. Verlaat de Dades vallei richting Tinrghir en de Todra vallei. Bekijk het panoramische uitzicht op de oude lemen Berberdorpen die over de vallei uitkijken. Ga naar de kloof en wandel onder de 300 m hoge rode klif, waar veel rotsklimmers komen om hun favoriete sport te beoefenen. Vervolg onze tocht naar Erfoud en Rissani waar we lunchen; daarna vertrekken we naar het dorp Merzouga – het huis van je gids Youssef- waar je kameel op je wacht. Je wordt verwelkomd met een glas muntthee voordat je incheckt in je accommodatie.

Dag 3 : Merzouga en de kamelentocht

Na het ontbijt in het hotel begin je aan je ontdekkingstocht door de omgeving, met een bezoek aan het dorp van de zwarten, oorspronkelijk slaven uit Soedan, om hun muziek en levensstijl te ervaren. Niet ver daarvandaan ligt het meer van Merzouga, met zijn vogelpopulaties, waaronder flamingo’s. Misschien vind je het ook leuk om het nomadenkabinet te bezoeken waar veel Berbers handwerk goedkoper is dan in de grote steden. In de namiddag bestijg je je kameel, onder begeleiding van een ervaren kameelman, om de mysterieuze zandzee van de Erg-Chebbi te verkennen. Hier zul je je eerste nacht doorbrengen onder de sterren, of als je dat liever hebt, in een traditionele Berber nomadentent. Het diner wordt geserveerd in de tent waar je de nacht doorbrengt. Diner, logies en ontbijt.

Dag 4 : Merzouga naar Fez.

Je zult vroeg opstaan om de zonsopgang in de duinen te zien voordat je op de kamelen terugrijdt naar de auberge waar je zult ontbijten en douchen. Daarna vertrekken we naar Errachidia via Erfoud naar de Ziz vallei. De lunch is in Midelt. Daarna rijden we door de cederbossen bij Azrou en de Midden Atlas waar je de berberapen zult zien voordat we eindigen in Fes.

Inbegrepen:

  • Tour in 4×4 voertuig/Minibus met A/C
  • Chauffeur/gids
  • Brandstof
  • Hotel/riad overnachtingen (ontbijt & diner inbegrepen)
  • Trekking per kameel & overnachting in woestijn
  • Kameel per persoon
  • Tulband per stuk voor de kamelentocht in de woestijn
  • Sandboarden in de duinen

Niet inbegrepen:

  • Vlucht.
  • Drankjes.
  • Lunch.
  • Tickets voor monumenten.